piątek, 7 maja 2021

Ministerul Sănătății din India a raportat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 412.262 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 3980 de decese cauzate de COVID-19. Agenția Reuters a declarat că al doilea val al pandemiei „inundă sistemul de sănătate” și se extinde din orașe în vastul peisaj.



Aproape jumatate
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat în raportul său săptămânal că India reprezintă aproape jumătate din cazurile de coronavirus raportate la nivel mondial săptămâna trecută și un sfert din decese.

Criza COVID-19 este cea mai gravă din capitala Delhi. Cu toate acestea, așa cum a subliniat Reuters, în zonele rurale în care trăiește aproape 70% din populația țării, accesul limitat la asistența publică de sănătate reprezintă o provocare și mai mare.
"Situația din zonele rurale a devenit periculoasă", a spus Suresh Kumar, coordonator de teren la Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS), o organizație caritabilă pentru drepturile omului. „În unele sate din statul Uttar Pradesh, care are aproximativ 200 de milioane de locuitori, în nordul țării în care își desfășoară activitatea această organizație, oamenii mor în aproape toate celelalte case”, a adăugat coordonatorul. "Oamenii sunt speriați, târându-se acasă, cu febră și tuse. Au toate simptomele COVID-19, dar fără informații disponibile, mulți cred că este gripă sezonieră", a raportat Kumar.

Principalul consilier științific al guvernului indian, K. Vijay Raghavan, a avertizat despre un al treilea val de infecții. "Faza a treia este inevitabilă, având în vedere nivelurile ridicate ale virusului care circulă", a declarat el într-o conferință de presă miercuri. "Dar nu este clar când va veni (...). Ar trebui să ne pregătim pentru noi valuri" - a adăugat el.
Premierul indian Narendra Modi a fost criticat pe scară largă pentru că nu a acționat mai devreme pentru a înăbuși al doilea val al epidemiei. În ultimele săptămâni, festivalurile religioase și adunările politice au atras zeci de mii de oameni și au devenit puncte fierbinți pentru coronavirus pe scară largă.
Creșterea infecțiilor a coincis, de asemenea, cu o scădere drastică a ratei de vaccinare din cauza problemelor de aprovizionare și aprovizionare, în ciuda faptului că India este principalul producător mondial de vaccinuri. "În urma declinului testelor zilnice COVID-19, 1,9 milioane de probe au fost testate miercuri", a declarat Consiliul de Cercetări Medicale din India.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: