piątek, 7 maja 2021

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανέφερε ότι 412.262 νέες περιπτώσεις λοίμωξης από κοροναϊό και 3.980 θάνατοι λόγω του COVID-19 έχουν καταγραφεί στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Το πρακτορείο Reuters δήλωσε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι «πλημμύρα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης» και εξάπλωση από πόλεις σε μεγάλη ύπαιθρο.



Σχεδόν το μισό
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε στην εβδομαδιαία έκθεσή του ότι η Ινδία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ των περιπτώσεων κοροναϊού που αναφέρθηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα και το ένα τέταρτο των θανάτων.

Η κρίση COVID-19 είναι η πιο σοβαρή στην πρωτεύουσα του Δελχί. Ωστόσο, όπως επισήμανε το Reuters, σε αγροτικές περιοχές όπου ζει σχεδόν το 70% του πληθυσμού της χώρας, η περιορισμένη πρόσβαση στη δημόσια υγεία αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.
"Η κατάσταση στην ύπαιθρο έχει γίνει επικίνδυνη", δήλωσε ο Suresh Kumar, συντονιστής πεδίου στο Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS), μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Σε μερικά χωριά στην πολιτεία του Uttar Pradesh, που έχει περίπου 200 εκατομμύρια κατοίκους, στα βόρεια της χώρας όπου λειτουργεί αυτή η οργάνωση, οι άνθρωποι πεθαίνουν σχεδόν σε κάθε άλλο σπίτι», πρόσθεσε ο συντονιστής. "Οι άνθρωποι φοβούνται, συσσωρεύονται στα σπίτια τους, με πυρετό και βήχα. Έχουν όλα τα συμπτώματα της COVID-19, αλλά χωρίς διαθέσιμες πληροφορίες, πολλοί πιστεύουν ότι είναι εποχική γρίπη", ανέφερε ο Kumar.

Ο K. Vijay Raghavan, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της ινδικής κυβέρνησης, προειδοποίησε για ένα τρίτο κύμα μολύνσεων. "Η τρίτη φάση είναι αναπόφευκτη λόγω των υψηλών επιπέδων του ιού που κυκλοφορεί", είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. "Αλλά δεν είναι σαφές πότε θα έρθει (...). Πρέπει να προετοιμαστούμε για νέα κύματα" - πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi έχει επικριθεί ευρέως για το ότι δεν ενεργεί νωρίτερα για να καταστείλει το δεύτερο κύμα της επιδημίας. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα θρησκευτικά πανηγύρια και οι πολιτικές συγκεντρώσεις έχουν προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που έγιναν hotspot για τη μεγάλη διάδοση του κοροναϊού.
Η αύξηση των λοιμώξεων συνέπεσε επίσης με τη δραστική πτώση των ποσοστών εμβολιασμού λόγω προβλημάτων εφοδιασμού και προμήθειας, παρά την Ινδία να είναι ο κορυφαίος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο. "Μετά την πτώση των καθημερινών δοκιμών COVID-19, 1,9 εκατομμύρια δείγματα δοκιμάστηκαν την Τετάρτη", ανέφερε στο Twitter το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: