piątek, 7 maja 2021

Het Indiase ministerie van Volksgezondheid heeft gemeld dat in het land de afgelopen 24 uur 412.262 nieuwe gevallen van coronavirusinfectie en 3.980 sterfgevallen als gevolg van COVID-19 zijn geregistreerd. Het bureau van Reuters zei dat de tweede golf van de pandemie "het gezondheidszorgsysteem overspoelt" en zich verspreidt van steden naar het grote platteland.



Bijna half
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei in haar wekelijkse rapport dat India verantwoordelijk is voor bijna de helft van de coronavirusgevallen die vorige week wereldwijd zijn gemeld en een kwart van de sterfgevallen.

De COVID-19-crisis is het ernstigst in de hoofdstad Delhi. Maar, zoals Reuters opmerkte, vormt in plattelandsgebieden waar bijna 70 procent van de bevolking van het land woont, de beperkte toegang tot openbare gezondheidszorg een nog grotere uitdaging.
"De situatie op het platteland is gevaarlijk geworden", zegt Suresh Kumar, veldcoördinator bij Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS), een liefdadigheidsinstelling voor mensenrechten. 'In sommige dorpen in de staat Uttar Pradesh, die ongeveer 200 miljoen inwoners telt, in het noorden van het land waar deze organisatie actief is, sterven in bijna elk ander huis mensen', voegde de coördinator eraan toe. "Mensen zijn bang, ineengedoken in hun huizen, met koorts en hoest. Ze hebben alle symptomen van COVID-19, maar zonder beschikbare informatie denken velen dat het een seizoensgriep is", meldde Kumar.

De belangrijkste wetenschappelijke adviseur van de Indiase regering, K. Vijay Raghavan, waarschuwde voor een derde golf van infecties. "Fase drie is onvermijdelijk gezien de hoge niveaus van het virus dat circuleert", zei hij woensdag op een persconferentie. "Maar het is niet duidelijk wanneer het zal komen (...). We moeten ons voorbereiden op nieuwe golven" - voegde hij eraan toe.
De Indiase premier Narendra Modi is breed bekritiseerd omdat hij niet eerder handelde om de tweede golf van de epidemie te onderdrukken. In de afgelopen weken hebben religieuze festivals en politieke bijeenkomsten tienduizenden mensen aangetrokken en zijn ze hotspots geworden voor de grootschalige verspreiding van het coronavirus.
De toename van het aantal infecties viel ook samen met een drastische daling van de vaccinatiegraad als gevolg van leverings- en inkoopproblemen, ondanks dat India de grootste producent van vaccins ter wereld is. "Nadat het aantal dagelijkse COVID-19-tests was afgenomen, werden woensdag 1,9 miljoen monsters getest", zei de Indian State Medical Research Council op Twitter.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: