piątek, 7 maja 2021

India tervishoiuministeerium teatas, et riigis on viimase 24 tunni jooksul registreeritud 412 262 uut koronaviirusnakkuse juhtumit ja 3980 surmajuhtumit COVID-19 tõttu. Agentuur Reuters ütles, et pandeemia teine ​​laine on "tervishoiusüsteemi üleujutamine" ja levib linnadest suurtesse maapiirkondadesse.



Peaaegu pooled
Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ütles oma iganädalases aruandes, et India moodustab ligi pool eelmisel nädalal kogu maailmas teatatud koroonaviiruse juhtudest ja veerand surmadest.

COVID-19 kriis on kõige tõsisem pealinnas Delhis. Kuid nagu Reuters märkis, pakub maapiirkondades, kus elab ligi 70 protsenti riigi elanikkonnast, piiratud juurdepääs riiklikule tervishoiuteenusele veelgi suurema väljakutse.
"Olukord maal on muutunud ohtlikuks," ütles inimõiguste heategevusorganisatsiooni Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthani (MSEMVS) välikoordinaator Suresh Kumar. "Mõnes Uttar Pradeshi osariigi külas, kus elab umbes 200 miljonit elanikku, sureb selle riigi põhjaosas, kus see organisatsioon tegutseb, inimesi peaaegu igas teises kodus," lisas koordinaator. "Inimesed on hirmul, oma kodus kobaras, neil on palavik ja köha. Neil on kõik COVID-19 sümptomid, kuid teabe puudumisel arvavad paljud, et see on hooajaline gripp," teatas Kumar.

India valitsuse teadusnõunik K. Vijay Raghavan hoiatas nakkuste kolmanda laine eest. "Kolmas etapp on vältimatu, arvestades ringleva viiruse kõrget taset," ütles ta kolmapäeval pressikonverentsil. "Kuid pole selge, millal see tuleb (...). Peaksime valmistuma uuteks laineteks" - lisas ta.
India peaministrit Narendra Modi on laialdaselt kritiseeritud selle eest, et ta ei tegutsenud varem epideemia teise laine summutamiseks. Viimastel nädalatel on religioossed festivalid ja poliitilised meeleavaldused meelitanud kümneid tuhandeid inimesi, muutudes koronaviiruse ulatusliku leviku leviala.
Infektsioonide kasv langes kokku ka vaktsineerimise määra drastilise langusega tarneprobleemide tõttu, hoolimata Indiast, kes on maailma juhtiv vaktsiinide tootja. "Pärast igapäevaste COVID-19 testide langust testiti kolmapäeval 1,9 miljonit proovi," ütles India osariigi meditsiiniuuringute nõukogu Twitteris.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: