piątek, 7 maja 2021

Det indiske helsedepartementet har rapportert at 412 262 nye tilfeller av coronavirusinfeksjon og 3980 dødsfall på grunn av COVID-19 er registrert i landet det siste døgnet. Reuters-byrået sa at den andre bølgen av pandemien er å "oversvømme helsevesenet" og spre seg fra byer til det store landskapet.



Nesten halve
Verdens helseorganisasjon (WHO) sa i sin ukentlige rapport at India står for nesten halvparten av koronavirustilfellene som ble rapportert over hele verden forrige uke og en fjerdedel av dødsfallene.

COVID-19-krisen er hardest i hovedstaden Delhi. Imidlertid, som Reuters påpekte, i landlige områder hvor nesten 70 prosent av landets befolkning bor, gir begrenset tilgang til offentlig helsehjelp en enda større utfordring.
"Situasjonen på landsbygda er blitt farlig," sa Suresh Kumar, feltkoordinator ved Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS), en veldedighetsorganisasjon for menneskerettigheter. 'I noen landsbyer i staten Uttar Pradesh, som har rundt 200 millioner innbyggere, nord i landet der denne organisasjonen opererer, dør folk i nesten alle andre hjem,' la koordinatoren til. "Folk er redde, krøpet hjemme, med feber og hoste. De har alle symptomene på COVID-19, men uten informasjon tilgjengelig, mange tror det er sesonginfluensa," rapporterte Kumar.

Den viktigste vitenskapelige rådgiveren for den indiske regjeringen, K. Vijay Raghavan, advarte mot en tredje bølge av infeksjoner. "Fase tre er uunngåelig med tanke på de høye nivåene av viruset som sirkulerer," sa han på en pressekonferanse onsdag. "Men det er ikke klart når det kommer (...). Vi bør forberede oss på nye bølger" - la han til.
Den indiske statsministeren Narendra Modi har blitt mye kritisert for ikke å handle tidligere for å dempe den andre bølgen av epidemien. De siste ukene har religiøse festivaler og politiske samlinger tiltrukket titusenvis av mennesker, og har blitt hotspots for koronavirus i stor skala.
Økningen i infeksjoner falt også sammen med et drastisk fall i vaksinasjonsraten på grunn av forsynings- og innkjøpsproblemer, til tross for at India er verdens ledende produsent av vaksiner. "Etter nedgangen i daglige COVID-19-tester ble 1,9 millioner prøver testet på onsdag," sa Indian State Medical Research Council på Twitter.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: