piątek, 7 maja 2021

Indijas Veselības ministrija ir ziņojusi, ka valstī pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 412 262 jauni koronavīrusu infekcijas gadījumi un 3980 nāves gadījumi COVID-19 dēļ. Aģentūra Reuters paziņoja, ka pandēmijas otrais vilnis "pārpludina veselības aprūpes sistēmu" un izplatās no pilsētām uz lieliem laukiem.



Gandrīz puse
Pasaules Veselības organizācija (PVO) savā iknedēļas ziņojumā norādīja, ka Indija ir gandrīz puse no koronavīrusa gadījumiem, par kuriem visā pasaulē ziņots pagājušajā nedēļā, un ceturtā daļa nāves gadījumu.

COVID-19 krīze vissmagāk notiek Deli galvaspilsētā. Tomēr, kā norādīja Reuters, lauku apvidos, kur dzīvo gandrīz 70 procenti valsts iedzīvotāju, ierobežota piekļuve valsts veselības aprūpei rada vēl lielāku izaicinājumu.
"Situācija laukos ir kļuvusi bīstama," sacīja cilvēktiesību labdarības organizācijas Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS) lauka koordinators Surešs Kumars. "Dažos Uttar Pradesh štata ciematos, kur dzīvo aptuveni 200 miljoni iedzīvotāju, valsts ziemeļos, kur darbojas šī organizācija, cilvēki mirst gandrīz visās citās mājās," piebilda koordinators. "Cilvēki ir nobijušies, savilkušies savās mājās, ar drudzi un klepu. Viņiem ir visi COVID-19 simptomi, taču bez pieejama informācija daudzi domā, ka tā ir sezonāla gripa," ziņoja Kumars.

Indijas valdības galvenais zinātniskais padomnieks K. Vijay Raghavan brīdināja par trešo infekciju vilni. "Trešais posms ir neizbēgams, ņemot vērā cirkulējošā vīrusa augsto līmeni," viņš teica trešdienas preses konferencē. "Bet nav skaidrs, kad tas pienāks (...). Mums vajadzētu sagatavoties jauniem viļņiem" - viņš piebilda.
Indijas premjerministrs Narendra Modi ir plaši kritizēts par to, ka viņš nerīkojās ātrāk, lai apslāpētu epidēmijas otro vilni. Pēdējo nedēļu laikā reliģiskie svētki un politiskie mītiņi ir piesaistījuši desmitiem tūkstošu cilvēku, kļūstot par koronavīrusa plaša izplatīšanās karstajiem punktiem.
Infekciju pieaugums sakrita arī ar krasu vakcinācijas līmeņa kritumu piegādes un piegādes problēmu dēļ, neskatoties uz to, ka Indija ir pasaulē vadošā vakcīnu ražotāja. "Pēc ikdienas COVID-19 testu samazināšanās trešdien tika pārbaudīti 1,9 miljoni paraugu," tviterī paziņoja Indijas Valsts medicīnas pētījumu padome.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: