piątek, 7 maja 2021


El Ministeri de Salut de l'Índia ha informat que al país s'han registrat 412.262 nous casos d'infecció per coronavirus i 3.980 morts per COVID-19 en les darreres 24 hores. L'agència Reuters va dir que la segona onada de la pandèmia "inunda el sistema sanitari" i s'estén des de les ciutats fins al gran camp.



Quasi la meitat
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va dir en el seu informe setmanal que l'Índia representa gairebé la meitat dels casos de coronavirus reportats a tot el món la setmana passada i una quarta part de les morts.

La crisi del COVID-19 és més greu a la capital de Delhi. No obstant això, com va assenyalar Reuters, a les zones rurals on viu el gairebé el 70 per cent de la població del país, l'accés limitat a l'assistència sanitària pública representa un desafiament encara més gran.
"La situació al camp s'ha tornat perillosa", va dir Suresh Kumar, coordinador de camp de Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS), una organització benèfica de drets humans. "En alguns pobles de l'estat d'Uttar Pradesh, que té al voltant de 200 milions d'habitants, al nord del país on opera aquesta organització, la gent mor a gairebé totes les altres llars", va afegir el coordinador. "La gent té por, amuntegades a casa, amb febre i tos. Tenen tots els símptomes de COVID-19, però sense informació disponible, molts pensen que és grip estacional", va informar Kumar.

El principal assessor científic del govern indi, K. Vijay Raghavan, va advertir d’una tercera onada d’infeccions. "La tercera fase és inevitable tenint en compte els alts nivells del virus que circula", va dir dimecres en roda de premsa. "Però no està clar quan arribarà (...). Ens hauríem de preparar per a noves onades" - va afegir.
El primer ministre indi Narendra Modi ha estat àmpliament criticat per no actuar abans per sufocar la segona onada de l'epidèmia. En les darreres setmanes, les festes religioses i les concentracions polítiques han atret desenes de milers de persones, convertint-se en punts calents per a la difusió a gran escala del coronavirus.
L'augment de les infeccions també va coincidir amb una caiguda dràstica de les taxes de vacunació a causa de problemes d'abastiment i subministrament, tot i que l'Índia és el principal productor mundial de vacunes. "Després del descens de les proves diàries de COVID-19, dimecres es van provar 1,9 milions de mostres", va dir a Twitter el Consell Estatal de Recerca Mèdica de l'Índia.
Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: