piątek, 7 maja 2021

Indické ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že za posledních 24 hodin bylo v zemi zaznamenáno 412 262 nových případů infekce koronaviry a 3 980 úmrtí v důsledku COVID-19. Agentura Reuters uvedla, že druhá vlna pandemie „zaplavuje systém zdravotní péče“ a šíří se z měst do velké krajiny.



Těměř půlka
Světová zdravotnická organizace (WHO) ve své týdenní zprávě uvedla, že Indie představuje téměř polovinu případů koronavirů hlášených na celém světě minulý týden a čtvrtinu úmrtí.

Krize COVID-19 je nejzávažnější v hlavním městě Dillí. Jak však zdůraznila agentura Reuters, ve venkovských oblastech, kde žije téměř 70 procent obyvatel země, představuje omezený přístup k veřejné zdravotní péči ještě větší výzvu.
„Situace na venkově se stala nebezpečnou,“ uvedl Suresh Kumar, terénní koordinátor v charitě pro lidská práva Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS). „V některých vesnicích ve státě Uttarpradéš, který má přibližně 200 milionů obyvatel, na severu země, kde tato organizace působí, lidé umírají téměř ve všech ostatních domovech,“ dodal koordinátor. "Lidé se bojí, schoulení ve svých domovech, mají horečku a kašel. Mají všechny příznaky COVID-19, ale bez dostupných informací si mnozí myslí, že jde o sezónní chřipku," uvedl Kumar.

K. Vijay Raghavan, hlavní vědecký poradce indické vlády, varoval před třetí vlnou infekcí. „Fáze tři je nevyhnutelná vzhledem k vysoké úrovni cirkulujícího viru,“ uvedl ve středu na tiskové konferenci. „Ale není jasné, kdy to přijde (...). Měli bychom se připravit na nové vlny“ - dodal.
Indický premiér Narendra Modi byl široce kritizován za to, že nejednal dříve, aby potlačil druhou vlnu epidemie. V posledních týdnech náboženské svátky a politické shromáždění přilákaly desítky tisíc lidí a staly se hotspoty pro rozsáhlé šíření koronaviru.
Nárůst infekcí se časově shodoval také s drastickým poklesem zaočkovanosti kvůli problémům s dodávkami a získáváním zdrojů, přestože Indie je předním světovým producentem vakcín. „Po poklesu denních testů COVID-19 bylo ve středu testováno 1,9 milionu vzorků,“ uvedla na Twitteru indická státní rada pro lékařský výzkum.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: