piątek, 7 maja 2021

Indijos sveikatos ministerija pranešė, kad per pastarąją parą šalyje buvo užregistruoti 412 262 nauji koronaviruso infekcijos atvejai ir 3980 mirčių dėl COVID-19 atvejų. Agentūra „Reuters“ teigė, kad antroji pandemijos banga „užlieja sveikatos priežiūros sistemą“ ir plinta iš miestų į didelius kraštus.



Beveik pusė
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) savaitinėje ataskaitoje nurodė, kad Indija užima beveik pusę praėjusią savaitę visame pasaulyje užregistruotų koronaviruso atvejų ir ketvirtadalį mirčių.

COVID-19 krizė sunkiausia sostinėje Delyje. Tačiau, kaip pabrėžė „Reuters“, kaimo vietovėse, kur gyvena beveik 70 procentų šalies gyventojų, ribota galimybė naudotis visuomenės sveikatos priežiūra kelia dar didesnį iššūkį.
„Padėtis kaime tapo pavojinga“, - sakė žmogaus teisių labdaros organizacijos „Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan“ (MSEMVS) lauko koordinatorius Sureshas Kumaras. „Kai kuriuose Utar Pradešo valstijos kaimuose, kuriuose gyvena apie 200 milijonų gyventojų, šalies šiaurėje, kurioje veikia ši organizacija, žmonės miršta beveik visuose kituose namuose“, - pridūrė koordinatorius. "Žmonės bijo, glaudžiasi savo namuose, karščiuoja ir kosėja. Jie turi visus COVID-19 simptomus, tačiau neturėdami informacijos, daugelis mano, kad tai sezoninis gripas", - pranešė Kumaras.

Vyriausiasis Indijos vyriausybės patarėjas K. Vijay Raghavanas įspėjo apie trečią infekcijų bangą. „Trečiasis etapas neišvengiamas, atsižvelgiant į didelį cirkuliuojančio viruso kiekį“, - sakė jis trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje. "Bet neaišku, kada tai ateis (...). Turėtume ruoštis naujoms bangoms", - pridūrė jis.
Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi buvo plačiai kritikuojamas už tai, kad jis nesielgė anksčiau, kad numalšintų antrąją epidemijos bangą. Pastarosiomis savaitėmis religinės šventės ir politiniai mitingai pritraukė dešimtis tūkstančių žmonių, tapdami didelio masto koronaviruso plitimo židiniais.
Infekcijų didėjimas taip pat sutapo su drastišku vakcinacijos sumažėjimu dėl tiekimo ir tiekimo problemų, nepaisant to, kad Indija yra pirmaujanti vakcinų gamintoja pasaulyje. „Po to, kai kasdien sumažėjo COVID-19 tyrimai, trečiadienį buvo ištirta 1,9 milijono mėginių“, - „Twitter“ pranešė Indijos valstijos medicinos tyrimų taryba.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: