środa, 19 maja 2021

Vrijednost bitcoina pala je u srijedu ujutro za čak 10,2 posto. i dosegla najnižu razinu od početka veljače, piše Reuters. Još je jedna kriptovaluta također doživjela pad.

Prije više od mjesec dana bitcoin je dosegao najvišu razinu od 64.895 dolara. U srijedu ujutro vrijednost mu je bila preko 40%. niži. Stopa je pala na razinu od 39 tisuća. dolara. Bitcoin nije jedina kripto valuta u padu. Ether, drugi najpopularniji, u srijedu je gubio čak 15,5 posto. i za jednu je trećinu niži od vrhunca (gotovo 4.400 USD) koji je dostigao prošle srijede. Vrijednost valute u srijedu ujutro bila je ispod 3.000. dolara. Kina je u utorak zabranila financijskim institucijama i tvrtkama pružanje usluga povezanih s transakcijama kriptovaluta.

Prošlog je tjedna Tesla obustavio mogućnost plaćanja vozila bitcoin kriptovalutom. Kao što je šef koncerna Elon Musk objasnio na društvenim mrežama, odluka je povezana sa zabrinutošću zbog klimatskih pitanja. Održavanje mreže ove najpopularnije digitalne valute troši ogromne količine energije. Bitcoin je jedna od najpopularnijih kripto valuta na svijetu. Valuta je stekla popularnost prvenstveno u Kini, Europi i Sjedinjenim Državama. Sustav ovih operacija može funkcionirati bez potrebe za centraliziranim upravljanjem prometom. Njegov je začetnik osoba pod pseudonimom Satoshi Nakamoto. Kriptovaluta je digitalni novac stvoren na temelju algoritma. Digitalne valute djeluju izvan tradicionalnih bankarskih i državnih sustava.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: