środa, 19 maja 2021

Hodnota bitcoinů ve středu ráno poklesla až o 10,2 procenta. a dosáhla nejnižší úrovně od začátku února, píše Reuters. Pokles zaznamenala také jiná kryptoměna.

Před více než měsícem bitcoiny dosáhly historického maxima 64 895 USD. Ve středu ráno byla jeho hodnota přes 40%. dolní. Sazba klesla na úroveň 39 tisíc. dolarů. Bitcoin není jedinou kryptoměnou na ústupu. Ether, druhý nejpopulárnější, ve středu ztrácel až 15,5 procenta. a je o třetinu nižší než vrchol (téměř 4 400 $), kterého dosáhl minulou středu. Hodnota měny byla ve středu ráno pod 3 000. dolarů. Čína v úterý zakázala finančním institucím a společnostem poskytovat služby spojené s transakcemi kryptoměny.

Minulý týden společnost Tesla pozastavila schopnost platit za vozidla s bitcoinovou kryptoměnou. Jak vysvětlil vedoucí koncernu Elon Musk na sociálních médiích, rozhodnutí souvisí s obavami z otázek klimatu. Údržba sítě této nejpopulárnější digitální měny spotřebovává obrovské množství energie. Bitcoin je jednou z nejpopulárnějších kryptoměn na světě. Měna získala popularitu především v Číně, Evropě a Spojených státech. Systém těchto operací může fungovat bez nutnosti centralizovaného řízení obratu. Jeho původcem je osoba pod pseudonymem Satoshi Nakamoto. Kryptoměna jsou digitální peníze vytvořené na základě algoritmu. Digitální měny fungují mimo tradiční bankovní a vládní systémy.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: