środa, 19 maja 2021

Стойността на биткойните падна с цели 10,2 процента в сряда сутринта. и достигна най-ниското си ниво от началото на февруари, пише Ройтерс. Друга криптовалута също претърпя спад.

Преди повече от месец биткойнът достигна рекорд от 64 895 долара. В сряда сутринта стойността му беше над 40%. нисък. Цената спадна до нивото от 39 хиляди. долара. Биткойнът не е единствената криптовалута в спад. Ether, вторият по популярност, губи цели 15,5% в сряда. и е с една трета по-нисък от върха (почти $ 4400), който достигна миналата сряда. Стойността на валутата беше под 3000 в сряда сутринта. долара. Във вторник Китай забрани на финансовите институции и компании да предоставят услуги, свързани с транзакции с криптовалута.

Миналата седмица Tesla спря възможността да плаща за превозни средства с биткойн криптовалутата. Както обясни в социалните медии ръководителят на концерна Илон Мъск, решението е свързано със загриженост по въпросите на климата. Поддържането на мрежата на тази най-популярна цифрова валута консумира огромни количества енергия. Биткойнът е една от най-популярните криптовалути в света. Валутата придоби популярност предимно в Китай, Европа и САЩ. Системата на тези операции може да функционира без необходимост от централизирано управление на оборота. Негов създател е лице с псевдоним Сатоши Накамото. Криптовалутата са цифрови пари, създадени на базата на алгоритъм. Цифровите валути работят извън традиционните банкови и държавни системи.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: