poniedziałek, 24 maja 2021


Minskas ir Maskva komentuoja priverstinį lėktuvo nusileidimą
„Kompetentingų struktūrų veiksmai (...) buvo teisėti“, - tvirtina Baltarusijos užsienio reikalų ministerija po priverstinio avarinio „Ryanair“ lėktuvo nusileidimo Minske. Kita vertus, Maskvą „baisina“ Vakarų šalių reakcija į sekmadienio įvykius.


Iš Atėnų į Vilnių skridęs „Ryanair“ lėktuvas sekmadienio popietę buvo priverstas nusileisti avariniu būdu Minske. Priežastis turėjo būti bomba. Prieš priverstinį nusileidimą lėktuvą palydėjo naikintuvas „MiG-29“. Kruiziniame skrydyje buvo, be kitų Raman Pratasiewicz (žinomas Baltarusijos opozicionierius), kuris buvo sulaikytas po nusileidimo. Tik po kelių dešimčių minučių skrydis FR4978 buvo atnaujintas, „Ryainair“ lėktuvas vėlai vakare nusileido Vilniuje.

- Neabejotina, kad mūsų kompetentingų struktūrų veiksmai visiškai atitiko nustatytus tarptautinius standartus, - pirmadienį sakė Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Anatolas Hłazas. Pareigūnas patikino, kad „Baltarusijos pusė visada yra atsakinga už aviacijos įstatymų standartų laikymąsi, ką patvirtina aviacijos reguliuotojai“.


- Esu įsitikinęs, kad šioje situacijoje mes galime garantuoti visišką skaidrumą, jei reikia - priimti ekspertus ir pristatyti visą medžiagą, kad būtų išvengta bet kokių užuominų - pridūrė Hłazas. Baltarusijos užsienio reikalų ministerija kaltina Europos šalis „karingais pareiškimais“, kurie „apsunkina ir politizuoja visą situaciją“.


Priežastis buvo gandai, kad laive gali būti kompiuterių mokslininkas Edwardas Snowdenas, atskleidęs JAV nacionalinio saugumo agentūros vykdomos elektroninės priežiūros mastą. „Todėl analogiškas kitų šalių elgesys neturėtų būti šokiruojantis“, - įraše priduria Zacharovas. Vėliau Rusijos diplomatijos pareiškimą sušvelnino Kremliaus atstovas. „Rusija nenori nieko smerkti ar palaikyti įvykyje, kuriame sekmadienį Minske buvo priverstas nusileisti„ Ryanair “lėktuvas“, - sakė Dmitrijus Peskovas.

Pareigūnas pridūrė, kad „tarptautinės aviacijos institucijos turėtų atlikti tam tikrą tarptautinių standartų laikymosi ar nesilaikymo vertinimą“, susijusį su sekmadienio priverstiniu nusileidimu. Paklaustas, ar tiesa, kad mašinoje yra Rusijos agentų, Peskovas atsakė, kad nenorėtų to komentuoti ir patikino, kad Kremlius „neturi duomenų, kas ten buvo, o kas nebuvo.
Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: