poniedziałek, 24 maja 2021

Minsk ja Moskva kommenteerivad lennuki sunnitud maandumist
"Pädevate struktuuride tegevus (...) oli seaduslik," väidab Valgevene välisministeerium pärast Ryanairi lennuki sunnitud hädamaandumist Minskis. Moskvat seevastu "kohutab" lääneriikide reaktsioon pühapäevastele sündmustele.


Ateenast Vilniusesse lendav Ryanairi lennuk oli sunnitud pühapäeva pärastlõunal Minskis hädamaanduma. Põhjus pidi olema pommiähvardus. Enne sundmaandumist saatis lennukit hävitaja MiG-29. Kruiisilennu pardal olid teiste seas Raman Pratasiewicz (tuntud Valgevene opositsionäär), kes peeti pärast maandumist kinni. Alles mitmekümne minuti pärast jätkati lendu FR4978, maandus Ryainairi lennuk hilisõhtul Vilniuses.

- Pole kahtlust, et meie pädevate struktuuride tegevus oli täielikult kooskõlas kehtestatud rahvusvaheliste standarditega - ütles Valgevene välisministeeriumi pressiesindaja Anatol Hłaz esmaspäeval. Ametnik kinnitas, et "Valgevene pool on alati vastutav lennundusseaduse standardite järgimise eest, mida kinnitavad ka lennunduse reguleerivad asutused".


- Olen veendunud, et suudame antud olukorras vajaduse korral tagada täieliku läbipaistvuse - nõustuda ekspertidega ja esitada kõik materjalid, et välistada igasugust vihjet - lisas Hłaz. Valgevene välisministeerium süüdistab Euroopa riike "sõjakates avaldustes", mis "süvendavad ja politiseerivad kogu olukorda".


Põhjuseks olid kuulujutud, et pardal võib olla arvutiteadlane Edward Snowden, kes paljastas USA riikliku julgeolekuagentuuri teostatava elektroonilise valve ulatuse. "Seetõttu ei tohiks teiste riikide analoogne käitumine šokeerida" - lisab Zahharov kirjes. Venemaa diplomaatia avaldust pehmendas hiljem Kremli pressiesindaja. "Venemaa ei taha kedagi hukka mõista ega toetada pühapäeval Minskis maanduma sunnitud Ryanairi lennukiga juhtumis," ütles Dmitri Peskov.

Ametnik lisas, et "rahvusvahelised lennundusametid peaksid seoses pühapäevase sundmaandumisega hindama mingil moel rahvusvaheliste standardite järgimist või mittevastavust". Küsimusele, kas vastab tõele, et masina pardal on Vene agendid, vastas Peskov, et ei soovi seda kommenteerida ja kinnitas, et Kremlil "pole andmeid selle kohta, kes seal viibisid ja kes mitte.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: