poniedziałek, 24 maja 2021

Minsk og Moskva kommenterer tvangslandingen af ​​flyet
"Handlingerne fra de kompetente strukturer (...) var lovlige," hævder det hviderussiske udenrigsministerium efter tvangslandingen af ​​Ryanair-flyet i Minsk. Moskva er derimod "forfærdet" over de vestlige landes reaktion på søndagens begivenheder.


Et Ryanair-fly, der flyver fra Athen til Vilnius, blev tvunget til at foretage en nødlanding i Minsk søndag eftermiddag. Årsagen skulle være en bombetrussel. Før tvangslandingen blev flyet eskorteret af en MiG-29 fighter. Om bord på krydstogtflyvningen var der blandt andre Raman Pratasiewicz (en velkendt hviderussisk oppositionist), der blev tilbageholdt efter landingen. Først efter flere dusin minutter blev flyvningen FR4978 genoptaget, Ryainair-flyet landede i Vilnius sent på aftenen.

- Der er ingen tvivl om, at handlingerne fra vores kompetente strukturer var i fuld overensstemmelse med de etablerede internationale standarder - sagde talsmand for det hviderussiske udenrigsministerium Anatol Hłaz mandag. Embedsmanden forsikrede, at "den hviderussiske side altid er ansvarlig for overholdelse af luftfartslovens standarder, hvilket er bekræftet af luftfartsmyndighederne".


- Jeg er overbevist om, at vi i denne situation er i stand til at garantere fuld gennemsigtighed, hvis det er nødvendigt - acceptere eksperter og præsentere alt materiale for at udelukke enhver fortydning - tilføjede Hłaz. Det hviderussiske udenrigsministerium beskylder europæiske lande for "militante udsagn", der "forværrer og politiserer hele situationen."


Årsagen var rygter om, at computerforskeren Edward Snowden, der afslørede omfanget af elektronisk overvågning foretaget af US National Security Agency, muligvis er om bord. "Derfor bør den analoge opførsel fra andre lande ikke være chokerende" - tilføjer Zakharov i posten. Erklæringen fra det russiske diplomati blev senere blødgjort af en Kreml-talsmand. ”Rusland ønsker ikke at fordømme eller støtte nogen i hændelsen med et Ryanair-fly tvunget til at lande i Minsk søndag,” sagde Dmitry Peskov.

Tjenestemanden tilføjede, at "internationale luftfartsmyndigheder bør foretage en form for vurdering af overholdelse eller manglende overholdelse af internationale standarder" i forbindelse med søndagens tvungne landing. På spørgsmålet om, om det var rigtigt, at der var russiske agenter om bord på maskinen, svarede Peskov, at han ikke gerne ville kommentere det og forsikrede, at Kreml "ikke har nogen data om, hvem der var der, og hvem der ikke var.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: