poniedziałek, 24 maja 2021

Minska un Maskava komentē lidmašīnas piespiedu nosēšanos
"Kompetento struktūru (...) rīcība bija likumīga," apgalvo Baltkrievijas Ārlietu ministrija pēc piespiedu ārkārtas piezemēšanās ar Ryanair lidmašīnu Minskā. Savukārt Maskavu "šausmina" Rietumu valstu reakcija uz svētdienas notikumiem.


Ryanair lidmašīna, kas lidoja no Atēnām uz Viļņu, svētdienas pēcpusdienā bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Minskā. Iemesls bija domāts par bumbas draudiem. Pirms piespiedu nosēšanās lidmašīnu pavadīja iznīcinātājs MiG-29. Kruīza lidojumā bija arī citi Pēc nosēšanās tika aizturēts Ramans Pratasevičs (pazīstams baltkrievu opozicionārs). Tikai pēc vairākām desmit minūtēm lidojums FR4978 tika atsākts, Ryainair lidmašīna vēlu vakarā nolaidās Viļņā.

- Nav šaubu, ka mūsu kompetento struktūru darbība pilnībā atbilda noteiktajiem starptautiskajiem standartiem, - pirmdien sacīja Baltkrievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Anatols Hlazs. Amatpersona apliecināja, ka "Baltkrievijas puse vienmēr ir atbildīga par aviācijas likumu standartu ievērošanu, ko apstiprina aviācijas regulatori".


- Esmu pārliecināts, ka šajā situācijā mēs varam garantēt pilnīgu pārredzamību, ja nepieciešams - pieņemt ekspertus un prezentēt visus materiālus, lai izslēgtu jebkādu mājienu - piebilda Hłaz. Baltkrievijas Ārlietu ministrija apsūdz Eiropas valstis "kaujinieku paziņojumos", kas "saasina un politizē visu situāciju".


Iemesls bija baumas, ka datorā varētu atrasties datorzinātnieks Edvards Snoudens, kurš atklāja ASV Nacionālās drošības aģentūras veiktās elektroniskās uzraudzības apjomu. "Tāpēc citu valstu analoģiskajai uzvedībai nevajadzētu būt šokējošai" - ierakstā piebilst Zaharovs. Krievijas diplomātijas paziņojumu vēlāk Kremļa pārstāvis mīkstināja. "Krievija nevēlas nevienu nosodīt vai atbalstīt incidentā ar Ryanair lidmašīnu, kas spiesta piezemēties Minskā svētdien," sacīja Dmitrijs Peskovs.

Amatpersona piebilda, ka "starptautiskajām aviācijas iestādēm būtu jāveic sava veida novērtējums par atbilstību vai neatbilstību starptautiskajiem standartiem" saistībā ar svētdienas piespiedu nosēšanos. Uz jautājumu, vai taisnība, ka uz mašīnas klāja atrodas Krievijas aģenti, Peskovs atbildēja, ka nevēlētos to komentēt, un apliecināja, ka Kremlim "nav datu par to, kas tur bija un kas nebija.
Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: