poniedziałek, 24 maja 2021

Το Μινσκ και η Μόσχα σχολιάζουν την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου
"Οι ενέργειες των αρμόδιων δομών (...) ήταν νόμιμες", ισχυρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου Ryanair στο Μινσκ. Η Μόσχα, από την άλλη πλευρά, «αποθαρρύνεται» από την αντίδραση των δυτικών χωρών στα γεγονότα της Κυριακής.


Ένα αεροπλάνο της Ryanair που πετούσε από την Αθήνα στο Βίλνιους αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο Μινσκ την Κυριακή το απόγευμα Ο λόγος υποτίθεται ότι ήταν απειλή για βόμβα. Πριν από την αναγκαστική προσγείωση, το αεροπλάνο συνοδεύτηκε από έναν μαχητή MiG-29. Στην πτήση κρουαζιέρας υπήρχαν, μεταξύ άλλων Raman Pratasiewicz (ένας γνωστός Λευκορωσικός αντιπολιτευόμενος) ο οποίος συνελήφθη μετά την προσγείωση. Μόνο μετά από αρκετές δεκάδες λεπτά η πτήση FR4978 συνεχίστηκε, το αεροπλάνο Ryainair προσγειώθηκε στο Βίλνιους αργά το βράδυ.

- Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ενέργειες των αρμόδιων δομών μας ήταν πλήρως συμβατές με τα καθιερωμένα διεθνή πρότυπα - δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Λευκορωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Anatol Hłaz. Ο αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι «η πλευρά της Λευκορωσίας είναι πάντα υπεύθυνη για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα της αεροπορικής νομοθεσίας, η οποία επιβεβαιώνεται από τις ρυθμιστικές αρχές της αεροπορίας».


- Είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτήν την περίπτωση είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε πλήρη διαφάνεια, εάν είναι απαραίτητο - να δεχτούμε εμπειρογνώμονες και να παρουσιάσουμε όλα τα υλικά προκειμένου να αποκλείσουμε τυχόν υπονοούμενα - πρόσθεσε ο Hłaz. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας κατηγορεί τις ευρωπαϊκές χώρες για «μαχητικές δηλώσεις» που «επιδεινώνουν και πολιτικοποιούν όλη την κατάσταση».


Ο λόγος ήταν οι φήμες ότι ο επιστήμονας υπολογιστών Edward Snowden, ο οποίος αποκάλυψε την κλίμακα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μπορεί να βρίσκεται στο πλοίο. "Επομένως, η ανάλογη συμπεριφορά άλλων χωρών δεν πρέπει να είναι σοκαριστική" - προσθέτει ο Ζαχάρωφ στην καταχώρηση. Η δήλωση της ρωσικής διπλωματίας αργότερα μαλακώθηκε από εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. "Η Ρωσία δεν θέλει να καταδικάσει ή να υποστηρίξει κανέναν στο συμβάν με αεροπλάνο της Ryanair που αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ την Κυριακή", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι "οι διεθνείς αεροπορικές αρχές θα πρέπει να κάνουν κάποιο είδος εκτίμησης της συμμόρφωσης ή της μη συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα" σε σχέση με την αναγκαστική προσγείωση της Κυριακής. Ερωτηθείς αν ήταν αλήθεια ότι υπήρχαν Ρώσοι πράκτορες στο μηχάνημα, ο Πεσκόφ απάντησε ότι δεν θα ήθελε να το σχολιάσει και διαβεβαίωσε ότι το Κρεμλίνο "δεν έχει στοιχεία για το ποιος ήταν εκεί και ποιος δεν ήταν.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: