sobota, 8 maja 2021

Kako se indijska katastrofa koronavirusa pogoršava, novi valovi infekcija brzo zahvaćaju sve veći broj država širom Južne i Jugoistočne Azije - a neke se bore s najgorim epidemijama od početka pandemije.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila je u srijedu da je Indija činila gotovo polovicu svih globalnih infekcija i četvrtinu smrtnih slučajeva zabilježenih u prošlom tjednu.
Ali slučajevi su također naglo porasli u zemljama oko Indije, od Nepala na sjeveru do Šri Lanke i Maldiva na jugu. I nisu samo indijski susjedi - dalje u jugoistočnoj Aziji zaraze rastu i u Tajlandu, Kambodži i Indoneziji "Regija jugoistočne Azije prijavila je preko 2,7 milijuna novih slučajeva i više od 25 000 novih smrtnih slučajeva, što je porast od 19% i 48% u usporedbi s prethodnim tjednom ", rekao je WHO u srijedu. "Indija trenutno pokreće veliku većinu ovog uzlaznog trenda."
Brzi ponovni rast virusa izvršio je ogroman pritisak na zdravstvene sustave i medicinske potrepštine tih zemalja. Neki su tražili međunarodnu pomoć usred produbljivanja krize.
U srijedu je Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) upozorila da se mora učiniti više kako bi se zaustavila tragedija koja se odvijala širom Azije.
"Moramo djelovati sada i moramo djelovati brzo kako bismo imali bilo kakve nade da ćemo obuzdati ovu ljudsku katastrofu", rekao je u izjavi Alexander Matheou, regionalni direktor IFRC-a za Aziju i Pacifik. "Ovaj virus ne poštuje granice i ove su varijante raširene diljem Azije."

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: