sobota, 8 maja 2021

Hindistan Sağlık Bakanlığı, ülkede son 24 saat içinde 412.262 yeni koronavirüs enfeksiyonu vakası ve COVID-19 nedeniyle 3980 ölümün kaydedildiğini bildirdi. Reuters ajansı, salgının ikinci dalgasının "sağlık sistemini su basması" ve şehirlerden geniş bir alana yayılması olduğunu söyledi.



Neredeyse yarım
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) haftalık raporunda, Hindistan'ın geçen hafta dünya çapında bildirilen koronavirüs vakalarının neredeyse yarısını ve ölümlerin dörtte birini oluşturduğunu söyledi.

COVID-19 krizi başkent Delhi'de en kötüsü. Bununla birlikte, Reuters'ın da işaret ettiği gibi, ülke nüfusunun neredeyse yüzde 70'inin yaşadığı kırsal alanlarda, halk sağlığı hizmetlerine sınırlı erişim daha da büyük bir zorluk teşkil ediyor.
Bir insan hakları yardım kuruluşu olan Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan'ın (MSEMVS) saha koordinatörü Suresh Kumar, "Kırsal alanlardaki durum tehlikeli hale geldi" dedi. Koordinatör, "Yaklaşık 200 milyon nüfusu olan Uttar Pradesh eyaletindeki bazı köylerde, bu örgütün faaliyet gösterdiği ülkenin kuzeyinde, insanlar hemen hemen her evde ölüyor" diye ekledi. Kumar, "İnsanlar korkuyor, evde ateş ve öksürük ile sürünüyor. COVID-19'un tüm semptomlarına sahipler, ancak hiçbir bilgi yok, birçok insan bunun mevsimsel grip olduğunu düşünüyor."

Hindistan hükümetinin ana bilimsel danışmanı K. Vijay Raghavan, üçüncü bir enfeksiyon dalgası konusunda uyardı. Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, "Virüsün dolaşımdaki yüksek seviyeleri göz önüne alındığında üçüncü aşama kaçınılmazdır." Dedi. "Ama ne zaman geleceği belli değil (...). Yeni dalgalara hazırlanmalıyız" - ekledi.
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, salgının ikinci dalgasını bastırmak için daha erken harekete geçmediği için geniş çapta eleştirildi. Son haftalarda, dini bayramlar ve siyasi toplantılar on binlerce insanı cezbetti ve büyük ölçüde koronavirüs için sıcak noktalar haline geldi.
Enfeksiyonlardaki artış, Hindistan dünyanın önde gelen aşı üreticisi olmasına rağmen, tedarik ve tedarik sorunları nedeniyle aşılama oranında ciddi bir düşüşle aynı zamana denk geldi. Hindistan Devlet Tıbbi Araştırma Konseyi Twitter'da "Günlük COVID-19 testlerindeki düşüşün ardından Çarşamba günü 1.9 milyon örnek test edildi" dedi.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: