sobota, 8 maja 2021

Міністерство охорони здоров'я Індії повідомило, що за останні 24 години в країні було зареєстровано 412 262 нових випадки зараження коронавірусом та 3980 смертей через COVID-19. Агентство Reuters заявило, що друга хвиля пандемії "затоплює систему охорони здоров'я" і поширюється з міст на величезний ландшафт.



Майже половина
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у своєму щотижневому звіті зазначає, що на Індію припадає майже половина випадків коронавірусу, про які повідомлялося у всьому світі минулого тижня, і чверть смертей.

Криза COVID-19 найгірша в столиці Делі. Однак, як зазначає Reuters, у сільській місцевості, де проживає майже 70 відсотків населення країни, обмежений доступ до охорони здоров'я представляє ще більший виклик.
"Ситуація в сільській місцевості стала небезпечною", - заявив Суреш Кумар, польовий координатор в Манав Сансадхан Евам Махіла Вікас Санштан (MSEMVS), благодійної організації з прав людини. "У деяких селах штату Уттар-Прадеш, де проживає близько 200 мільйонів жителів, на півночі країни, де діє ця організація, люди помирають майже в усіх інших будинках", - додав координатор. "Люди перелякані, повзають вдома, мають лихоманку і кашель. У них є всі симптоми COVID-19, але, оскільки інформація відсутня, багато людей вважають, що це сезонний грип", - повідомив Кумар.

Головний науковий радник уряду Індії К. Віджай Рагаван попередив про третю хвилю інфекцій. "Третя фаза неминуча, враховуючи високий рівень вірусу, що циркулює", - сказав він на прес-конференції в середу. "Але незрозуміло, коли це настане (...). Нам слід готуватися до нових хвиль", - додав він.
Прем'єр-міністра Індії Нарендру Моді піддали критиці за те, що він раніше не вжив заходів щодо придушення другої хвилі епідемії. За останні тижні релігійні фестивалі та політичні збори залучили десятки тисяч людей і стали гарячими точками для коронавірусу у великих масштабах.
Зростання кількості інфекцій також збігся з різким падінням рівня вакцинації через проблеми з поставками та закупівлями, незважаючи на те, що Індія є провідним світовим виробником вакцин. "Після зниження щоденних тестів на COVID-19 в середу було випробувано 1,9 мільйона зразків", - повідомляє Індійська рада медичних досліджень у Twitter.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: