sobota, 8 maja 2021

Det indiska hälsoministeriet har rapporterat att 412 262 nya fall av coronavirusinfektion och 3980 dödsfall på grund av COVID-19 har registrerats i landet under det senaste dygnet. Reuters-byrån sa att den andra vågen av pandemin är att "översvämma hälsovården" och sprida sig från städer till det stora landskapet.



Nästan hälften
Världshälsoorganisationen (WHO) sa i sin veckovisaende rapport att Indien står för nästan hälften av de fall av koronavirus som rapporterades över hela världen förra veckan och en fjärdedel av dödsfallet.

COVID-19-krisen är värst i huvudstaden Delhi. Som Reuters påpekade utgör dock begränsad tillgång till folkhälsovård en ännu större utmaning på landsbygden där nästan 70 procent av landets befolkning bor.
"Situationen på landsbygden har blivit farlig", säger Suresh Kumar, fältkoordinator vid Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS), en välgörenhetsorganisation för mänskliga rättigheter. ”I vissa byar i delstaten Uttar Pradesh, som har cirka 200 miljoner invånare, i den norra delen av landet där denna organisation verkar, dör människor i nästan alla andra hem,” tillade samordnaren. "Människor är rädda, kryper hemma, med feber och hosta. De har alla symtom på COVID-19, men utan tillgänglig information tror många att det är säsongsinfluensa", rapporterade Kumar.

Den viktigaste vetenskapliga rådgivaren för den indiska regeringen, K. Vijay Raghavan, varnade för en tredje våg av infektioner. "Fas tre är oundviklig med tanke på de höga nivåerna av viruset som cirkulerar", sa han till en presskonferens på onsdagen. "Men det är inte klart när det kommer (...). Vi bör förbereda oss för nya vågor" - tillade han.
Indiens premiärminister Narendra Modi har kritiserats i stor utsträckning för att inte ha agerat tidigare för att dämpa den andra vågen av epidemin. Under de senaste veckorna har religiösa festivaler och politiska sammankomster lockat tiotusentals människor och har blivit hotspots för coronavirus i stor skala.
Ökningen av infektioner sammanföll också med en drastisk minskning av vaccinationsgraden på grund av problem med leverans och upphandling, trots att Indien är världens ledande producent av vacciner. "Efter nedgången i dagliga COVID-19-test testades 1,9 miljoner prover på onsdag", sa Indian State Medical Research Council på Twitter.
Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: