sobota, 8 maja 2021

Az indiai egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy az országban az elmúlt 24 órában 412 262 új koronavírus-fertőzés és 3980 halálesetet regisztráltak a COVID-19 miatt. A Reuters ügynökség szerint a világjárvány második hulláma "elárasztja az egészségügyi rendszert", és a városokból átterjed a hatalmas tájra.



Majdnem fele
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) heti jelentésében azt mondta, hogy India a múlt héten világszerte bejelentett koronavírus-esetek majdnem felét és a halálesetek negyedét teszi ki.

A COVID-19 válság Delhi fővárosában a legsúlyosabb. Ahogy azonban a Reuters rámutatott, azokon a vidéki területeken, ahol az ország lakosságának csaknem 70 százaléka él, még korlátozottabb kihívást jelent az állami egészségügyi ellátáshoz való korlátozott hozzáférés.
"A vidéki helyzet veszélyessé vált" - mondta Suresh Kumar, a Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS) emberi jogi karitatív szervezet terepi koordinátora. "A mintegy 200 millió lakosú Uttar Pradesh állam egyes falvaiban, az ország északi részén, ahol ez a szervezet mûködik, az emberek szinte minden más otthonban meghalnak" - tette hozzá a koordinátor. "Az emberek félnek, otthon mászkálnak, lázasak és köhögnek. Megvannak a COVID-19 minden tünete, de információ hiányában sokan azt gondolják, hogy szezonális influenza" - jelentette Kumar.

Az indiai kormány fő tudományos tanácsadója, K. Vijay Raghavan a fertőzések harmadik hullámára figyelmeztetett. "A harmadik fázis elkerülhetetlen a keringő vírus magas szintje miatt" - mondta egy szerdai sajtótájékoztatón. "De nem világos, hogy mikor jön el (...). Fel kell készülnünk az új hullámokra" - tette hozzá.
Narendra Modi indiai miniszterelnököt széles körben kritizálták azért, mert nem lépett fel korábban a járvány második hullámának elfojtása érdekében. Az elmúlt hetekben a vallási fesztiválok és a politikai összejövetelek több tízezer embert vonzottak, és nagy léptékűvé váltak a koronavírus számára.
A fertőzések növekedése egybeesett az oltási arány drasztikus csökkenésével az ellátási és beszerzési problémák miatt, annak ellenére, hogy India a világ vezető oltóanyag-gyártója. "A napi COVID-19 tesztek csökkenését követően 1,9 millió mintát teszteltek szerdán" - közölte az Indiai Állami Orvosi Kutatási Tanács a Twitteren.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: