sobota, 8 maja 2021

Jak se indická koronavirová katastrofa zhoršuje, nové vlny infekcí rychle pohlcují rostoucí počet národů v jižní a jihovýchodní Asii - s určitými potížemi s jejich nejhoršími epidemiemi od začátku pandemie.

Světová zdravotnická organizace (WHO) ve středu uvedla, že Indie představovala téměř polovinu všech globálních infekcí a čtvrtinu úmrtí hlášených v uplynulém týdnu.
Případy však také prudce vzrostly v zemích kolem Indie, od severního Nepálu po Srí Lanku a Maledivy na jihu. A nejde jen o sousedy Indie - dále v jihovýchodní Asii se šíří infekce také v Thajsku, Kambodži a Indonésii. “V regionu jihovýchodní Asie bylo hlášeno více než 2,7 milionu nových případů a více než 25 000 nových úmrtí, což je nárůst o 19% a 48% ve srovnání s předchozím týdnem, “uvedla ve středu WHO. „Indie v současné době řídí drtivou většinu tohoto vzestupného trendu.“
Rychlá obnova viru vyvinula obrovský tlak na systémy zdravotnictví a zdravotnický materiál v těchto zemích. Někteří požadovali mezinárodní pomoc uprostřed prohlubující se krize.
Ve středu Mezinárodní federace společností Červeného kříže a Červeného půlměsíce (IFRC) varovala, že je třeba udělat více pro zastavení tragédie, která se odehrává v Asii.
„Musíme jednat hned a musíme jednat rychle, abychom měli naději na zvládnutí této lidské katastrofy,“ uvedl ve svém prohlášení Alexander Matheou, asijsko-pacifický regionální ředitel IFRC. „Tento virus nerespektuje hranice a tyto varianty jsou na denním pořádku po celé Asii.“

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: