sobota, 8 maja 2021

Тъй като индийската коронавирусна катастрофа се влошава, нови вълни от инфекции бързо поглъщат нарастващ брой държави в Южна и Югоизточна Азия - като някои се борят с най-тежките си огнища от началото на пандемията.

Световната здравна организация (СЗО) заяви в сряда, че Индия е представлявала близо половината от всички глобални инфекции и една четвърт от смъртните случаи, съобщени през последната седмица.
Но случаите също са скочили в страни около Индия - от Непал на север до Шри Ланка и Малдивите на юг. И това не е само съседите на Индия - по-далеч в Югоизточна Азия нарастващите инфекции също нарастват в Тайланд, Камбоджа и Индонезия "Регионът в Югоизточна Азия отчете над 2,7 милиона нови случаи и над 25 000 нови смъртни случая, съответно 19% и 48% в сравнение с предходната седмица ", заяви СЗО в сряда. "Понастоящем Индия движи по-голямата част от тази възходяща тенденция."
Бързото възраждане на вируса оказа огромен натиск върху здравните системи и медицинските запаси в тези страни. Някои призоваха за международна помощ на фона на задълбочаващата се криза.
В сряда Международната федерация на обществата на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC) предупреди, че трябва да се направи повече, за да се спре трагедията в Азия.
"Трябва да действаме сега и трябва да действаме бързо, за да имаме надежда за овладяване на тази човешка катастрофа", заяви в изявление Александър Матеу, регионален директор на IFRC в Азиатско-Тихоокеанския регион. „Този ​​вирус не зачита границите и тези варианти се разпространяват в Азия.“
Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: