sobota, 8 maja 2021

Indijsko ministrstvo za zdravje je poročalo, da je bilo v zadnjih 24 urah v državi registriranih 412.262 novih primerov okužbe s koronavirusom in 3980 smrtnih primerov zaradi COVID-19. Agencija Reuters je sporočila, da drugi val pandemije "preplavlja zdravstveni sistem" in se iz mest širi v širno pokrajino.



Skoraj polovica
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v svojem tedenskem poročilu navedla, da Indija predstavlja skoraj polovico primerov koronavirusa, prijavljenih po vsem svetu prejšnji teden, in četrtino smrtnih primerov.

Kriza COVID-19 je najhujša v prestolnici Delhi. Kot pa je poudaril Reuters, je na podeželju, kjer živi skoraj 70 odstotkov prebivalstva države, omejen dostop do javnega zdravstvenega varstva še večji izziv.
"Razmere na podeželju so postale nevarne," je povedal Suresh Kumar, terenski koordinator pri Manav Sansadhan Evam Mahila Vikas Sansthan (MSEMVS), dobrodelni organizaciji za človekove pravice. "V nekaterih vaseh države Uttar Pradesh, ki ima približno 200 milijonov prebivalcev, na severu države, kjer deluje ta organizacija, ljudje umrejo skoraj v vseh drugih domovih," je dodal koordinator. "Ljudje so prestrašeni, plazijo doma, z vročino in kašljem. Imajo vse simptome COVID-19, vendar brez razpoložljivih informacij mnogi mislijo, da gre za sezonsko gripo," je poročal Kumar.

Glavni znanstveni svetovalec indijske vlade K. Vijay Raghavan je opozoril na tretji val okužb. "Tretja faza je neizogibna glede na visoke ravni virusa, ki kroži," je dejal na novinarski konferenci v sredo. "Toda ni jasno, kdaj bo prišel (...). Morali bi se pripraviti na nove valove" - ​​je dodal.
Indijski premier Narendra Modi je bil deležen številnih kritik, ker prej ni ukrepal za zatiranje drugega vala epidemije. V zadnjih tednih so verski festivali in politična srečanja privabili več deset tisoč ljudi in postali vroča točka za koronavirus v velikem obsegu.
Povečanje okužb je sovpadlo tudi z drastičnim padcem stopnje cepljenja zaradi težav z oskrbo in nabavo, kljub temu da je Indija vodilna svetovna proizvajalka cepiv. "Po upadu dnevnih testov COVID-19 je bilo v sredo testiranih 1,9 milijona vzorcev," je na Twitterju sporočil indijski državni svet za medicinske raziskave.

Play online here:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

WIN 400 MILLIONS DOLLARS IN MEGA MILLIONS! THE DRAW IS TOMMOROW! Play online here: